Terveyspiste

Translator
 
 
 
 

 

Terveyspiste

Varaa aika terveyspisteeseen

Matalan kynnyksen terveys- ja pikatestipalvelu. Lue lisää palveluistamme alta.

Varaa aika

Terveyspiste

Varaa aika näytteenottoon

Toimimme Synlabin laboratorion näytteenottopisteenä. Varaa aika Synlabin sivuilta.

Varaa aika

Terveyspiste

Ota yhteyttä

Voit varata ajan myös puhelimitse
tai paikan päältä apteekista

puh. 050 329 3186

 


Terveyspiste toimii Kauniaisten Apteekin yhteydessä toimiva matalan kynnyksen palvelu, jonka tavoitteena on hoitaa asiakas kokonaisvaltaisesti yhdellä käynnillä. Terveyspisteessä annamme asiantuntevaa neuvontaa hyvinvointiisi liittyvissä kysymyksissä, suoritamme pieniä toimenpiteitä ja annamme hoito-ohjeita.

Terveyspisteellä sinua palvelevat terveydenhoitajat Jessi Hallaranta ja Reina Breck-Mustikkamäki arkisin klo 8-16 (keskiviikkoisin klo 8-19). Terveydenhoitaja voi myös tarvittaessa konsultoida vastuulääkäriä, jolloin lääkärin konsultaatio (25 €) lisätään käynnin hintaan.

Ajan voit varata itse TÄÄLTÄ tai puhelimitse 050 329 3186. Voit myös varata ajan samalla, kun käyt Kauniaisten apteekissa asioimassa. Saavuthan varatulle ajalle vasta juuri ennen sen alkua! Meillä ei valitettavasti ole odotustilaa.

Ajanvaraus hammashoitoon TÄÄLTÄ tai puhelimitse 045 783 22208.

HUOM! Valitettavasti emme hoida alle kouluikäisiä lapsia.

 

PALVELUKUVAUKSET

Rokotepaketti (lääkärin konsultaatio ja eResepti 25 € + pistäminen 15 € + rokotteen hinta): Terveydenhoitaja pistää asiakkaalle reseptillä määrätyn rokotteen tai lääkeinjektion valmistajan ohjeiden mukaisesti. Rokotteelle et välttämättä tarvitse lääkärin erillistä reseptiä etukäteen, vaan rokotepaketti sisältää reseptin (lääkärin konsultaatio), rokotteen ja toimenpiteen. Rokotteet ja lääkeinjektiot kirjataan asiakkaan Kanta-palveluun. HUOM! Tämä palvelu vain ajanvarauksella!

- Vyöruusurokote
- Pneumokokkirokote (keuhkokuume)
- TBE-rokote (puutiaisaivokuume)
- Hepatiitti A- ja B-rokote
- Jäykkäkouristusrokote
- Influenssarokote (yht. 49 €)


Rokotuksen/lääkeinjektion pistäminen
(15 €): Terveydenhoitaja pistää asiakkaan tuoman lääkärin määräämän injektion. Aikaa varattaessa on hyvä ilmoittaa, mitä lääkettä tullaan pistämään.

Laboratoriotutkimukset (Synlabin hinnaston mukaan): Voit varata laboratoriotutkimuksia itsellesi jopa ilman lähetettä Synlabin sivuilta. Muistathan silloin valita Kauniaisten palvelupisteen!

Flunssan pakettitesti (69,90 €): Onko sekä flunssan että angiinan oireita? Pakettitestillä selvitetään samalla näytteenottokerralla sekä vakavimmat hengitystievirukset että angiina. Lue lisää testistä Flunssapiste-palvelutarjoajan sivuilta.

Flunssatesti (49,90 €): Terveydenhoitajalla on käytössään MariPOC-testilaite, jolla voidaan tutkia RS-virus, influenssa- ja koronavirus pikatesteinä (tulos 20 minuutissa). Näyte otetaan nenänielusta ja yhdellä "tikulla" voidaan tutkia kaikki neljä virusta. Kun varaat aikaa tähän palveluun, olethan ystävällinen ja pysyt autossa. Tulemme ottamaan näytteen sinulta ja lähetämme tuloksen sinulle tekstiviestinä.

Angiinatesti (39,90 €): Terveydenhoitajalla on käytössään MariPOC-laite, jolla voidaan tutkia Streptokokki-A pikatestinä (tulos 20 minuutissa). Näyte otetaan nielusta. HUOM! Ethän syö tai juo mitään noin tuntia ennen näytteenottoa.

Korvahuuhtelu (27,50 €): Korvahuuhtelussa asiakkaan korvat huuhdellaan ruiskulla jossa on vettä. Toimenpide on kivuton. Muistathan laittaa korviin korvaöljyä muutaman päivän ajan ennen kuin saavut korvahuuhteluun!

Korviin kurkistus (10 €): Terveydenhoitaja katsoo kaipaavatko korvat huuhtelua tai onko sinne esim. päässyt jokin vierasesine.

Ompeleiden ja hakasten poisto (hinta määräytyy kuluneen ajan mukaan 15 €/15 min - 27,50 €/30 min): Terveydenhoitaja poistaa haavasta ompeleet/hakaset, arvioi haavan kunnon ja antaa jatkohoito-ohjeet.

Punkin/roskan/tikun poisto (15 €): Terveydenhoitaja poistaa punkin/roskan/tikun, puhdistaa haavan ja antaa jatkohoito-ohjeet.

Terveydenhoitajan vastaanotto (27,50 €/30 min): Varaa 30 min aika terveydenhoitajalle. Vastaanotolla voit keskustella hyvinvointiisi tai terveyteesi liittyvistä ja sairaanhoitoa (esimerkiksi flunssat, silmätippojen tiputus ja ötökän pistot/puremat) vaativista asioista.

Kehonkoostumusmittaus (27,50 €): Oletko kiinnostunut kehosi kunnosta? Varaa aika kehonkoostumusmittaukseen. Kehonkoostumusmittaus kertoo mm. kehosi rasva-, lihas- ja luumassan sekä viskeraalirasvan määrän. Käytämme ammattikäyttöön tarkoitettua InBody 770 laitetta, joka antaa tarkan tuloksen nopeasti ja luotettavasti. Tulethan mittaukseen tyhjällä vatsalla joko heti aamusta tai vähintään 2 h ruokailun jälkeen!

Verenpaineen mittaus (15 €): Terveydenhoitaja mittaa verenpaineen 2-3 kertaa olkavarresta, jotta tulos on varmasti luotettava. 30 minuuttia ennen mittausta on suositeltavaa välttää raskasta liikuntaa, kofeiinipitoisia juomia ja tupakkatuotteita.

MMSE-muistitesti (45 €): MMSE-muistitesti on lyhytmuistia arvioiva testi, jota käytetään Alzheimerin taudin etenemisen seuraamiseen, muistisairauksien seulontaan sekä ensitestinä muistisairautta epäiltäessä. Kysymyksillä selvitetään mm. onko ajanhallinnassa, tarkkaavaisuudessa, mieleen painamisessa ja/tai palauttamisessa tai kielellisissä taidoissa muutoksia.

Inhalaatiotekniikan tarkastus (15 €): Inhalaatiotekniikan tarkastus sisältää inhaloitavan lääkkeen (inhaloitava = keuhkoihin hengitettävä) ottotavan tarkistamisen. Samalla terveydenhoitaja käy läpi oikean hengitystekniikan. Ota vastaanotolle mukaan omat inhaloitavat lääkkeesi ja mahdolliset tilanjatkeet. Terveydenhoitaja kertaa kanssasi lääkkeen säilytyksen, puhdistuksen sekä jäljellä olevan lääkemäärän varmistamisen. 

Kinesioteippaus (35 €): Onko sinulla kiputiloja? Haluatko tehostaa treeniä muuten vain? Kinesioteippausta käytetään esimerkiksi lievittämään kipua, vähentämään turvotusta ja lisäämään liikkuvuutta. Kinesioteippauksella voidaan myös ohjata esimerkiksi raajoja oikeaan asentoon tai liikemalliin kevyesti tukemalla. Terveydenhoitajamme (Jessi), joka on koulutettu kinesioteippaukseen, teippaa sinulle tarvitsemasi tuen tai kivunlievityksen tarvitsemallesi alueelle.

Korvien rei'itys (15 € + korut): Käytämme terveyspisteessämme ainoastaan ihotautilääkärien kanssa yhteistyössä kehitettyjä Blomdahl-korvakoruja. Korvakorujen materiaalit ovat tarkkaan valittu puhdas lääketieteellinen muovi tai titaani. Blomdahlin korvakorut toimitetaan Clean Pack-pakkauksessa, joka pitää korut steriilinä avaamiseen asti.

Lääkärin konsultaatio (25 €): Sisältää reseptin kirjoittamisen sekä mahdollisia hoito-ohjeita.

Hammashoito (Luokse Liikkuva Hammashoito -hinnaston mukaan): Osaavaa hammashoitoa apteekin terveyspisteellä. Luokse Liikkuva Hammashoito tarjoaa kattavat palvelut aina hammaskiven poistosta esteettiseen hoitoon. Ajanvaraus hammashoitoon puhelimitse numerosta 045 783 22208.